La fel cum a zis si Cornel (la postul de mai sus) OFF TOPIC: si uite asa, te minunezi de ca se mai scrie in topicurile de tehnic. Care mai de care "mai priceputi" cu mecanica la piciorul broastei.... nu cred ca se mai poate comenta. Fratilor daca nu stiti nu va mai dati cu presupusul si cu tot felul de idei care mai de care mai idioate. Oricum aia cu A+B e fantastica ...

)
Dar sa revenim la problema. @
rtanase: schimba blocul, nu mai sta pe ganduri. Nimeni nu garanteaza ca nu vei avea probleme mai departe, orice metoda de reparatie ai incerca. Si asta din mai multe motive:
1. blocul motor, ca si chiulasa sufera dilatari si contractari in functie de temperatura motorului
2. La strangerea chiulasei se foloseste un cuplu de strangere foarte mare (valoare + unghiular). Tentinta ar fi de "smulgere" a filetului. Se poate incerca si suda, dar respectiva fisura nu stii cat de adanca este si mai ales daca poate fi sudata in nme. In prima faza posibil sa tina, dar in timp, capatul fisurii o sa lucreze mai departe pana vei ajunge in aceasi situatie.
3. datorita modului de functionare a motorului (explozie la aprinderea in cilindri) detonatiile aparute in motor nu fac deloc bine oricaror fisuri pe care le-ar avea blocul motor.
Mai sunt si altele, dar cred ca astea sunt cele mai importante. Asa ca .... sfatul meu este sa schimbi blocul motor.
Si vorba lui IZO de mai sus, curata bine gaurile de la suruburi inainte de a pune si strange chiulasa.
Edited by catalos, 28.03.2012 @ 22:51.