Inainte de a incepe va sfatuiesc cu insistenta sa AVETI GRIJI cu manevrarea acestei piese, deoarece este destul sensibila si costul ei este destul de mare in cazul in care o stricati si va trebui sa cumparati una noua (undeva pe la 1000 lei, daca nu ma insel).
Se incepe prin deconectarea bornei "+" a bateriei ca necesara masura de siguranta. Dupa ce ati deconectat bateria, se scoate furtunul de la capacul motorului(stanga sus), si capacul motorului, care este prins in 4 cleme. Capacul se scoate prin ridicare, in fiecare colt, nu prin fortarea lui. Dupa ce ati scos capacul se va avea acces liber la motor, respectiv la clapeta de acceleratie:
01.jpg 71.98K
4884 downloads
02.jpg 117.02K
5531 downloads
03.jpg 38.62K
5336 downloadsIntai se scoate mufa pozitionata in partea dreapta a clapetei; se trage usor pentru a nu se rupe firele:
04.jpg 65.13K
5473 downloadsDupa scoaterea mufei, cu un inbus se dessurubeaza cele patru suruburi din fiecare colt, care fixeaza clapeta. Atentie la suruburi, in special dupa ce ridicati clapeta de la locul ei pentru a nu pica jos sub masina si mai ales in admisia masinii deoarece dupa ce veti da jos clapeta acolo va ramane gaura descoperita:
05.jpg 50.59K
5343 downloadsAcum clapeta este data jos, si puteti vedea depunerile pe ambele parti (la mine partea de sus era curata deoarece dupa cum am spus fusese curatata superficial la mecanic inainte):
06.jpg 37.83K
5281 downloads
08.jpg 33.63K
5743 downloadsAveti nevoie de carpe, servetele, si spray de curatare pe care sa le aplicati in corpul interior al clapetei. Clapita din interior se misca pentru a putea curata complet toata clapeta. Apasati usor in partea in care coboara, fara sa impingeti tare, va cobora treptat, chiar daca opune putina rezistenta la deget. Atentie sa nu stricati clapita din interior. Trebuie tratata cu rabdare pentru ca nu va iesi foarte usor toata mizeria, pentru efectul dorit trebuie re, re ,re refrecata si recuratata, dar merita insa, pentru ca nu veti mai avea probleme. Incercati sa protejati de spray si umezeala partea de plastic unde se afla electrica clapetei, pe care eu am infasurat-o intro carpa pe care o verificam mereu ca sa fie uscata. Poze:
09.jpg 43.97K
5567 downloads
10.jpg 49.74K
5527 downloads (zgarieturile care se vad in poza le-a facut mecanicul Spray-ul folosit:
07.jpg 38.99K
4468 downloadsDupa ce clapeta de acceleratie este curatata complet se repeta in mod invers operatiunea prezentata mai sus pentru a monta-o la loc pe masina. Se pune capacul la motor se leaga furtunul de la capac, se conecteaza bateria la loc, si se incepe procedura de adaptare.
Eu, am folosit VAG-com pentru a adapta clapeta. M-am conectat la masina, si accesand modulul "Engine" am accesat clapeta de acceleratie introducand valorile "00", si am dat save. Clapeta era adaptata! Mai este si o metoda de adaptare fara vag-com, discutata intr-unul din topicurile vwforum.
Dupa mai bine de 1000 km, relantiul sta perfect in loc si nu mai oscileaza. Sper sa va foloseasca! Bafta!