Jump to content


Photo

Nu porneste!


  • Please log in to reply
96 replies to this topic

#21 geo_gee2005

geo_gee2005
  • Oraş:Brăila
  • Maşina:Volkswagen
  • Model:Vento
  • Motorizarea:1.8 gt 90cp

Posted 22.10.2009 @ 19:47

Aceeas problema a aparut si la mine... din nou! Am schimbat bobina a mers vreo luna si acum face la fel... se aude un poc cand dau la cheie si cand vrea sa porneasca ... porneste, cand nu vrea ... nu vrea! Si am mai obbservat ca daca dau in balti se aprinde becul de la baterie din bord!

#22 snivi4all

snivi4all
  • Oraş:Lugoj
  • Maşina:Volkswagen
  • Model:golf 3 1994
  • Motorizarea:1.6 75 CP

Posted 26.10.2009 @ 12:33

salutare am si eu o problema de genu asta nu imi porneste decat cand e motoru rece cand e cald invarte dar nimic iar daca il las o cam jumatate de ora o ia la prima cheie ,sa fie bobina de inductie ? cineva mia zis ca sar putea sa fie bobina sau senzoru din delcou .



#23 cheloo_e13

cheloo_e13
  • Oraş:Bucureşti
  • Maşina:Volkswagen
  • Model:Golf III
  • Motorizarea:1.6 75 cp ABU

Posted 26.10.2009 @ 14:15

dupa ce o opresti cand este calda, si dai sa o pornesti, ti se aprind becurile in bord? Cam aceeasi problema aveam si eu. Deci, cand puneam contactul, se aprindeau becurile in bord, dar cand dadeam la automat, se stingeau. am incercat o gramada de variante, si pana la urma, era de la mufa de la contact. Poate te ajuta cu ceva. Multa bafta, asteptam raspuns

#24 snivi4all

snivi4all
  • Oraş:Lugoj
  • Maşina:Volkswagen
  • Model:golf 3 1994
  • Motorizarea:1.6 75 CP

Posted 26.10.2009 @ 22:14

da becurile din bord se aprind normal ca la orce pornire numai ca nu porneste dau la automat invarte dar degiaba ca nu porneste duar daca o las un timp ,cam 30 minim.si spunemi si mie despre ce mufa este vorba . mersi

#25 tezeu_robi

tezeu_robi
  • Oraş:Timişoara
  • Maşina:Volkswagen
  • Model:Golf 3 1997
  • Motorizarea:1.9 TDI 110 CP

Posted 27.10.2009 @ 08:38

Salut, cred ca am aceeasi problema. Am un Golf 3 TDI 1.9 din 1997.
Eu insa am o banuiala, la mine sub scaunu sunt niste cabluri si cred ca are cantar si e setat din calculatorul masinii sa nu porneasca daca nu e o greutate intre 70 -80 kg. Se poate ? Ati mai auzit? Sau sa ma duc si eu la service...doar ca nu prea am incredere pentru ca eu nu prea ma stiu cu masini si mi frica sa nu imi deie tzapa.

Mersi

Edited by tezeu_robi, 27.10.2009 @ 08:39.


#26 robert28

robert28
  • Oraş:Bucureşti
  • Maşina:AUDI
  • Model:A6 C4 1997
  • Motorizarea:2.5 TDI 140 CP

Posted 27.10.2009 @ 08:59

Tezeu_robi asta nu am mai auzit-o pana acum cu cantarul, cum sa ai cantar sub scaun? Daca se gasesc cabluri sub scaun sunt probabil de la instalatia de incalzire a scaunelor daca ai asa ceva dar in nici un caz nu ai cantar.

#27 tezeu_robi

tezeu_robi
  • Oraş:Timişoara
  • Maşina:Volkswagen
  • Model:Golf 3 1997
  • Motorizarea:1.9 TDI 110 CP

Posted 27.10.2009 @ 09:34

Am incalzire. Macar stiu ca nu e cantar ca deja incepeam sa imi imaginez chestii. Ciudat e insa ca inainte se punea unu gras si nu ii pornea si cand ma puneam eu mergea din prima. Acuma vad ca nici mie nu imi mai merge din prima si ma enervez ...

#28 blordc

blordc
  • Oraş:Constanţa
  • Maşina:VOLKSWAGEN
  • Model:GOLF 6 GTI
  • Motorizarea:210CP

Posted 27.10.2009 @ 10:03

Ai niste mufe la contact si vezi daca mufa e bagat bine. E chiar in carcasa unde se afla contactul de il pui pt a proni masina. Desfaci 2 suruburi si deschizi acolo si verifica mufele.

tezeu_robi o fi doar coincidenta ca iti porneste cate o data. Vezi daca ai scanteie la bujii. Daca nu verifica cablurile is bobina din care iese fisa centrala.

#29 CVA G3

CVA G3
  • Oraş:Bucureşti
  • Maşina:Volkswagen
  • Model:Golf 3 CL 1992
  • Motorizarea:1.8 55W AAM

Posted 27.10.2009 @ 13:00

tezeu... te-ai ingrasat, de aia nu-ti mai porneste din prima. Jk

#30 vali_devill

vali_devill
  • Oraş:Bucureşti
  • Maşina:B 63 AOS / VWGOLF
  • Model:MK3GT & MK5GT
  • Motorizarea:9OHP&17OHP

Posted 27.10.2009 @ 13:19

:) no offence,asta cu cantarul mi-a luminat ziua!mercic de momentul hazliu.la mine marja la cantar e 50kg-90kg,ca nu porneste nici la mine nici la nevastuica mea.

#31 FANEX

FANEX
  • Oraş:Timişoara
  • Maşina:volkswagen
  • Model:vento
  • Motorizarea:1.8i CL 90 CP

Posted 27.10.2009 @ 19:35

M-am lasat de fumat si am inceput sa mai pun deja la kilele care le aveam,cred ca o sa am probleme cu pornirea !
Fara suparare,dar si eu m-am amuzat cu faza asta.

#32 tezeu_robi

tezeu_robi
  • Oraş:Timişoara
  • Maşina:Volkswagen
  • Model:Golf 3 1997
  • Motorizarea:1.9 TDI 110 CP

Posted 27.10.2009 @ 20:45

Ma bucur ca v-ati amuzat. Nu am zis ca orice model de golf 3 are asa ceva, doar ca asta e un model special de aniversare de 20 de ani GTI si nu sunt multe fabricate din astea... in fine, nu asta conteaza. O sa verific ce ati zis: bujiile, cablurile si bobina.

#33 Nitutzu

Nitutzu
  • Oraş:Sebeş
  • Maşina:Volkswagen
  • Model:Vento
  • Motorizarea:1.9 TDI 90 CP

Posted 15.05.2010 @ 11:50

Am si eu o problema la pornire...Help meee!!
Pun contactul si vreau sa pornesc imi apare buija pe bord[si ramane acolo o perioada..nu se stinge imediat ca de obicei]...nu porneste masina.Fazele astea nu le face tot timpul...doar cateodata.
Ce credeti ca e?Ar putea fi un contact slabit?

#34 b-66-six

b-66-six
  • Oraş:Bucureşti
  • Maşina:VW
  • Model:golf 3&5 variant
  • Motorizarea:1.9D / 1.9TDI

Posted 15.05.2010 @ 15:03

Da si tu mai multe detalii. Dai la cheie, invarte electromotorul sau nu invarte,...

#35 Nitutzu

Nitutzu
  • Oraş:Sebeş
  • Maşina:Volkswagen
  • Model:Vento
  • Motorizarea:1.9 TDI 90 CP

Posted 16.05.2010 @ 09:06

Da invarte normal...nu e problema din electromotor...atat ca nu porneste.

#36 ByZ

ByZ
  • Oraş:Roman
  • Maşina:Volkswagen
  • Model:Sharan 4motion
  • Motorizarea:1.9 TDI 116 cai

Posted 16.05.2010 @ 09:12

Din ce an e masina?Verifica chipul din cheie...

#37 Nitutzu

Nitutzu
  • Oraş:Sebeş
  • Maşina:Volkswagen
  • Model:Vento
  • Motorizarea:1.9 TDI 90 CP

Posted 16.05.2010 @ 09:24

Am 2 chei la masina...si m-am gandit si eu o data la treaba asta...am folosit si cheia de rezerva...si aceiasi chestie:P....
Repet...nu face asta tot timpul...doar cateodata...de cand am masina doar de 2-3 ori mi-a facut faza asta...si doar acum,saptamana trecuta.
Masina e din '96 motor 1Z TDI

#38 lupo_bv

lupo_bv

    Moderator

  • Oraş:Braşov
  • Maşina:Volkswagen
  • Model:Lupo 2003
  • Motorizarea:1.7 SDI, 60hp

Posted 16.05.2010 @ 09:52

Daca masina merge normal si nu are alte simptome foarte probabil sa fie un contact oxidat pe undeva si face contact cand vrea el in functie de umiditate, temperatura, vibratii etc.
Spray WD-40 (gasesti si la supermarket) si iei la mana relee, mufe si tot ce mai seamana a contact si le cureti bine, cel putin elimini cauza asta.

#39 anybody

anybody
  • Oraş:Constanţa
  • Maşina:volkswagen
  • Model:golf 3, 1992
  • Motorizarea:1,8 benzina

Posted 16.05.2010 @ 13:49

Salutare!

Am un golf 3, motor 1,8 monopunct. De cateva zile nu porneste decat dimineata. O pornesc la prima cheie, ma duc la munca iar cand plec dupa -amiaza spre casa, n-o mai ia. Adica porneste la prima cheie dar nu sta pornita decat o secunda si moare. O las acolo iar a doua zi dimineata cand ajung merge normal. Devine enervant.
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat, ca n-as vrea sa ma duc la mecanit si sa profite de faptul ca sunt antitalent total.

Multumesc mult

#40 Manuel Gvn

Manuel Gvn
  • Oraş:Bucureşti
  • Maşina:Volkswagen
  • Model:Golf Mk3 `95; Mk1 "76
  • Motorizarea:1.9 Tdi ; 1.6D

Posted 16.05.2010 @ 21:26

Am si eu o problema la pornire...Help meee!!
Pun contactul si vreau sa pornesc imi apare buija pe bord[si ramane acolo o perioada..nu se stinge imediat ca de obicei]...nu porneste masina.Fazele astea nu le face tot timpul...doar cateodata.
Ce credeti ca e?Ar putea fi un contact slabit?


Sal, bujii arse sau contactele de la releul de bujii oxidate ;) sau tresa bujiilor impuscata , cel mai ushor desfaci tot verifici bujii , schimbi, incerci, nerecomandat sa tii tdi`ul fara bujii :D Releul de bujii il gasesti pe panoul de foc deasupra pompei de frana il vezi sigur e o chestie patrata cu 2 fire f groase.
Bafta la reparat

Salutare!

Am un golf 3, motor 1,8 monopunct. De cateva zile nu porneste decat dimineata. O pornesc la prima cheie, ma duc la munca iar cand plec dupa -amiaza spre casa, n-o mai ia. Adica porneste la prima cheie dar nu sta pornita decat o secunda si moare. O las acolo iar a doua zi dimineata cand ajung merge normal. Devine enervant.
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat, ca n-as vrea sa ma duc la mecanit si sa profite de faptul ca sunt antitalent total.

Multumesc mult

Sal, daca motorul e 1.8 abs. verifica flansa dintre corpul injectiei si admisie, se fisureaza trage aer fals porneste greu la cald.de asemenea creste consumul considerabil.
Toate bune

Edited by Manuel Gvn, 16.05.2010 @ 21:28.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users