Jump to content


Photo

Incalzire suplimentara (webasto, sirocol) - probleme


  • Please log in to reply
442 replies to this topic

#381 corvin_tdi

corvin_tdi
  • Oraş:Cluj-Napoca
  • Maşina:Volkswagen
  • Model:Golf 4/ T4
  • Motorizarea:1.9 150/1.9 68

Posted 07.10.2013 @ 22:10

incearca sa masori daca iti vine curent pe pinul 8(+)  si 5(-) in momentul in care pornesti luminile(cu contactul pus,sau motorul pornit)in felul asta stii daca ai curent pt iluminare,daca e sau nu ars acel led.. 



#382 bullet123

bullet123
  • Oraş:Craiova
  • Maşina:Volkswagen
  • Model:T4 Multivan
  • Motorizarea:2.5 TDI 102 CP

Posted 08.10.2013 @ 20:14

Multumesc, am sa incerc si va spun.

Astazi am incercat sa demontez conducta de evacuare a gazelor de la incalzirea auxiliara de sub masina sa o sudez ca mi-a mancat-o rugina si am ramas cu ea in mana.Partea aceea flexibila care intra in toba de gaze dreptunghiulara era si ea rupta si cand am incercat sa o demontez s-a rupt si mai rau.

Aveti idee care este codul ei ca sa stiu ce sa comand?



#383 corvin_tdi

corvin_tdi
  • Oraş:Cluj-Napoca
  • Maşina:Volkswagen
  • Model:Golf 4/ T4
  • Motorizarea:1.9 150/1.9 68

Posted 10.10.2013 @ 23:13

parerea mea e ca e prea scumpa la vw..

eu am dat 8 lei pe 25 cm de teava ,de la un service de specialitate..



#384 pixoid

pixoid
  • Oraş:Baia Mare
  • Maşina:volkswagen
  • Model:t5 2005
  • Motorizarea:2,5 tdi 190 cp

Posted 06.11.2013 @ 21:52

Buna  seara,  am  t5  multivan  NU functioneaza  webasto,  diagnoza  indica;  modulul  de comanda  nu  comunica,  unde  este  situat  acest  modul,  cum  pot  sa-l  verific.  Multumesc  anticipat.



#385 corvin_tdi

corvin_tdi
  • Oraş:Cluj-Napoca
  • Maşina:Volkswagen
  • Model:Golf 4/ T4
  • Motorizarea:1.9 150/1.9 68

Posted 08.11.2013 @ 17:23

e cel care incalzeste motorul,sau cel care baga aer cald in masina?



#386 marius.petcu

marius.petcu
  • Oraş:Reşiţa
  • Maşina:Volkswagen
  • Model:Passat CC
  • Motorizarea:2,0 TDI 170 CP

Posted 15.11.2013 @ 08:52

Buna,

Eu am un VW Passat CC cu sistem incalzire stationare Webasto. Am cumparat masina noua in August 2012. Iarna trecuta, sistemul a functionat impecabil. Acum, de cand a venit frigul, sistemul de incalzire, imi da o eroare ( Fehler ) si nu mai porneste. Am fost la reprezentanta si mi-au spus ca a fost blocat softul si prin simpla deblocare a acestuia, s-a rezolvat treaba. Din pacate nu a fost asa. Atata timp cat porneam sistemul dupa pornirea motorului, a functionat fara probleme. Cand am pornit inainte de pornirea motorului, acesta s-a oprit dupa maxim un minut si imi arata pe bord aceeasi eroare iar acum nu mai porneste nici cu motorul pornit. Am doua baterii pe masina, din care una este doar pentru sistemul Webasto. Nu am masurat, dar nu cred sa fie probleme cu bateria la o masina de un an. Reprezentanta VW este la 100 km de unde locuiesc eu si de aceea nu imi este la indemana sa ma duc iar la ei, asta insemnand sa-mi iau iar liber de la servici, etc.
Voi ce parere aveti ? V-ati mai confruntat cu o astfel de problema ?



#387 Al Bundy

Al Bundy

    Membru senior

  • Oraş:Bucureşti
  • Maşina:Skoda
  • Model:Octavia 2 FL MY09 DSG
  • Motorizarea:2.0TDI 170CP

Posted 15.11.2013 @ 10:01

Fao diagnoza la unul din baietii de pe forum si posteaza eroarea asa cum apare pe tester,



#388 bullet123

bullet123
  • Oraş:Craiova
  • Maşina:Volkswagen
  • Model:T4 Multivan
  • Motorizarea:2.5 TDI 102 CP

Posted 20.11.2013 @ 17:27

AM cautat la mai multe magazine care au accesorii pentru centrale termice si nu am gasit pe nicaieri.

Imi poti spune te rog unde as putea gasii o bucata de teava asemanatoare?

Multumesc.

 

 

P.S: Daca are cineva codul pt original poate imi este de folos, si apropo, la cat ajunge pe original?


Edited by bullet123, 20.11.2013 @ 17:42.


#389 bysus

bysus
  • Oraş:Suceava
  • Maşina:VW
  • Model:PASSAT 3BG 2001 1.9 TDI
  • Motorizarea:96KW+/131 CP+

Posted 20.11.2013 @ 17:48

Buna,
Eu am un VW Passat CC cu sistem incalzire stationare Webasto. Am cumparat masina noua in August 2012. Iarna trecuta, sistemul a functionat impecabil. Acum, de cand a venit frigul, sistemul de incalzire, imi da o eroare ( Fehler ) si nu mai porneste. Am fost la reprezentanta si mi-au spus ca a fost blocat softul si prin simpla deblocare a acestuia, s-a rezolvat treaba. Din pacate nu a fost asa. Atata timp cat porneam sistemul dupa pornirea motorului, a functionat fara probleme. Cand am pornit inainte de pornirea motorului, acesta s-a oprit dupa maxim un minut si imi arata pe bord aceeasi eroare iar acum nu mai porneste nici cu motorul pornit. Am doua baterii pe masina, din care una este doar pentru sistemul Webasto. Nu am masurat, dar nu cred sa fie probleme cu bateria la o masina de un an. Reprezentanta VW este la 100 km de unde locuiesc eu si de aceea nu imi este la indemana sa ma duc iar la ei, asta insemnand sa-mi iau iar liber de la servici, etc.
Voi ce parere aveti ? V-ati mai confruntat cu o astfel de problema ?


Parerea mea este ca ai probleme cu pompa de recirculare apa, lucru ca de cele mai multe ori nu iti apare pe tester. Cand nu pornesti motorul antigelul nu este circulat prin circuit si ajunge foarte repede la temp la care webasto isi va face after run. La motor pornit pompa de apa a motorului circula antigelul si astfel ajunge mai greu la temp de after run.


Sent from my iPhone using Tapatalk

#390 vw-raz-van

vw-raz-van
  • Oraş:Roman
  • Maşina:vw
  • Model:golf 2000
  • Motorizarea:1,9tdi 90 cp

Posted 20.11.2013 @ 18:24

Daca tot ati adus vb de pompa de recirculare  ..poate ma ajuta cineva   tocmai incerc sa modific sirocoul standard de pe t4 sa functioneze si in stationare  ... doar ca am o problema  nu stiu  care e turul si care e returul pe circuitul secndar  ( e o incalceala maxima acolo robineti , supape t-uri  )   intrebarea mea ar fi  T-ul care iese din chiulasa ( deasupra distributiei de la pompa ) e tur sau retur  ???



#391 bullet123

bullet123
  • Oraş:Craiova
  • Maşina:Volkswagen
  • Model:T4 Multivan
  • Motorizarea:2.5 TDI 102 CP

Posted 21.11.2013 @ 21:49

Nu am nici o idee....imi pare rau ca nu te pot ajuta.



#392 bullet123

bullet123
  • Oraş:Craiova
  • Maşina:Volkswagen
  • Model:T4 Multivan
  • Motorizarea:2.5 TDI 102 CP

Posted 22.11.2013 @ 21:17

Asa arata teava mea de esapament de la incalzirea auxiliara

Sent from my LG-E460 using Tapatalk

Attached Files



#393 andrei_c123

andrei_c123
  • Oraş:Braşov
  • Maşina:VW
  • Model:Transporter
  • Motorizarea:2.0 84cp

Posted 23.11.2013 @ 22:35

ce iese din chiulasa si se imparte la radiator si radiatoarele de incalzire e turul , ce vine pe langa termoflot si intra inapoi in bloc pe la pompa de apa e returul


Daca tot ati adus vb de pompa de recirculare  ..poate ma ajuta cineva   tocmai incerc sa modific sirocoul standard de pe t4 sa functioneze si in stationare  ... doar ca am o problema  nu stiu  care e turul si care e returul pe circuitul secndar  ( e o incalceala maxima acolo robineti , supape t-uri  )   intrebarea mea ar fi  T-ul care iese din chiulasa ( deasupra distributiei de la pompa ) e tur sau retur  ???



#394 vw-raz-van

vw-raz-van
  • Oraş:Roman
  • Maşina:vw
  • Model:golf 2000
  • Motorizarea:1,9tdi 90 cp

Posted 26.11.2013 @ 15:53

Nu asta  vroiam sa stiu  .. la t4  turul si returul sunt relativ unele langa altele  , dar in plus  in dreapta pe chiulasa  iese / sau intra din circuitul secundar un furtun  pe care era montata o pompa de recirculare  problema mea e sensul pe acel furtun sa stiu cum sa montez pompa de recirculare



#395 dodorzv

dodorzv
  • Oraş:Timişoara
  • Maşina:volswagen
  • Model:golf4
  • Motorizarea:19 tdi 90cp ALH

Posted 27.11.2013 @ 11:37

Buna. Am un sirocol D4W.
Ceasul are doar 2 butoane. Ma puteti ajuta cu niste detalii?
De exmplu:
Cum functioneaza, cum i dau drumu?
Tre sa nu fie motorul pornit?
Clima tre sa fie pe auto sa pornesca?
Va multumesc.
Ps. Acest modelda si caldura sau incalzeste doar apa la motor.

#396 MariusGGY

MariusGGY
  • Oraş:Târgu Jiu
  • Maşina:BMW
  • Model:320D
  • Motorizarea:1951 136CP

Posted 01.12.2013 @ 21:50

Salut.am si eu o problema cu webasto bmw320d an fabricatie 1999.

imi porneste webasto cand pornesc motorul prima data porneste sta 2.3 secunde pornit se opreste si porneste iar dupa ce porneste iar merge cateva minute se opreste iar dar nu incalzeste deloc apa.mentionez ca porneste doar odata cu pornirea motorului nu am alte posibilitati de pornire ma refer prin programare sau telecomanda e tipul fara



#397 bullet123

bullet123
  • Oraş:Craiova
  • Maşina:Volkswagen
  • Model:T4 Multivan
  • Motorizarea:2.5 TDI 102 CP

Posted 01.12.2013 @ 22:42

Unde gasesc un manual pt incalzirea auxiliara de aer cu ceas programabil ca cel  postat de colegul corvin_tdi

vreau sa invat cum sa il programez sa porneasaca mai multe zile la aceiasi ora.multumesc.



#398 claudelusb

claudelusb
  • Oraş:Sibiu
  • Maşina:T4 Caravelle
  • Model:1997
  • Motorizarea:ACV 2.5 TDI

Posted 03.12.2013 @ 10:20

Aici gasiti cam tot ceea ce se poate despre sirocourile din T4 :

 

http://www.vw-bus-t4...index.php?sid=4

 

7-Day Digital Timer Model 1531 - Operating     de la Webasto este acelasi cu cel de la Eber (in prima parte a paginii).

 

Sper sa va fie de folos.

Bafta!



#399 ionita bogdan

ionita bogdan
  • Oraş:Bucureşti
  • Maşina:vw
  • Model:caravelle + polo
  • Motorizarea:2.5TDI 131 CP

Posted 04.12.2013 @ 16:32

Buna ziua

   Am si eu o problema cu minunatul webasto. Dupa ce opresc motorul ventilatorul de la webasto ramane pornit pana termina bateria. Din vara am inceput sa merg cu siguranta scoasa . Am pus testerul pe masina si este o lipsa de comunicare intre webasto si sistemul de clima al masinii. Am demontat toate conexiunile dintre webasto si calculatorul masinii si a ramas doar el conectat la 12 volti . Aceeasi problema , merge ventilatorul la nesfarsit. Precizez ca pe masina am un model de webasto simplu fara functii de programare sau comenzi externe . El pleaca cand afara sunt ...X ...grade si ar trebui sa se opreasca atunci cand apa ajunge la ....Y..grade. Atasez mai jos si erorile date la tester. 

Attached Files

  • Attached File  Scan.jpg   139.46KB   4 downloads

Edited by ionita bogdan, 04.12.2013 @ 16:34.


#400 pavy

pavy
  • Oraş:Botoşani
  • Maşina:Volkswagen
  • Model:Passat B5,5 AWT 2003
  • Motorizarea:1.8T 150CP+REVO

Posted 04.12.2013 @ 23:26

Cel mai probabil este defect calculatorul de la webasto.






1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users