Va rog spuneti-mi si mie cum se demonteaza fata la portierele din spate pentru ca as vrea sa montez o pereche de boxe pe spate. Aseara am inceput eu operatiunea de demontarea: 2 suruburi tipic nemtesti cu steluta in 6 colturi, apoi am tras de fata de plastic pana a iesit din laterale insa pe mijloc inca era fixata si cum se inserase cam tare am renuntat si am pus la loc. Mentionez ca am "componente clasice" adica o "coarba" la geam spate si nu e nimic electric
Cum se demonteaza fata la portiera din spate?
Posted 22.12.2004 @ 08:49
Va rog spuneti-mi si mie cum se demonteaza fata la portierele din spate pentru ca as vrea sa montez o pereche de boxe pe spate. Aseara am inceput eu operatiunea de demontarea: 2 suruburi tipic nemtesti cu steluta in 6 colturi, apoi am tras de fata de plastic pana a iesit din laterale insa pe mijloc inca era fixata si cum se inserase cam tare am renuntat si am pus la loc. Mentionez ca am "componente clasice" adica o "coarba" la geam spate si nu e nimic electric
Posted 22.12.2004 @ 11:07
Posted 23.12.2004 @ 09:35
Am reusit sa desfac fetele la portiere. S-au ivit doar doua probleme:
1) am rupt o clema de prindere a manivelei macaralei si as vrea sa imi spuneti daca stiti cumva un cod ptr aceasta clema (am pus si foto)
2) stiti cumva daca precablajul audio era obligatoriu in portierele din spate in 1999 ? m-am uitat dar nu prea am gasit nici un cablu, altul decat unul bine izolat din care se ramificau mufe prin portiera la sistemul de inchidere...sa fie oare cablul audio si el legat in acest cablu mai gros ?!
Posted 23.12.2004 @ 11:48
Posted 24.12.2004 @ 00:41
Solutia cea mai eleganta ar fi sa gasesti undeva papucii din mufa, sa-i sertizezi pe firele trase din spate si sa adaugi pur si simplu firele de spate la mufa existenta (tinand cont de polaritati) :ok:
Alta solutie este sa iti iei o mufa de boxe cu toate cablurile "infipte" si sa tai
Posted 28.12.2004 @ 09:31
Posted 29.12.2004 @ 12:47
Dar mai exista o problema: masinile care nu au avut boxe spate montate de fabrica, nu au nici site pe finitiile (fetele) portierelor spate, ceea ce arata ca niste site de boxe sunt de fapt niste capace opace. Pentru a te convinge, incearca sa bagi foarte usor un ac prin respectiva sita, sa vezi daca trece. Apoi mai exista niste inele de cauciuc in interior, iar in final boxa trebuie montata pe un suport inelar. Si inca o problema: o pereche de boxe coaxiale s-ar putea sa atinga sita cu tweeterul, si deci vibratii naspa. Cel mai bine ar fi sa te orientezi spre un set de boxe cu componente separate.
Sitele de boxe si inelele de cauciuc le poti lua de la Porsche.
Reclama
Pentru ca esti membru vwForum.ro, primesti 5% reducere la rca pe 12 luni de la RCA ieftin! Cumpara acum cel mai ieftin RCA din Romania folosind codul de reducere VWFORUM5!
Posted 29.12.2004 @ 16:30
cu firul cred ca ajung eu pana sub bord (cel putin la bord am fost martor cand a mai fost desfacut la un golf4 si stiu la ce sa ma astept) insa pe la stalpi sper sa nu ma impotmolesc
Posted 29.12.2004 @ 23:53
http://forum.vwforum...opic.php?t=3814
cat despre sitele de boxe, esti sigur ca sunt site, sau doar capace in forma de site? ai incercat sa vezi daca "gaurelele" sitei sunt intradevar gaurele?
Posted 30.12.2004 @ 12:56
dar sunt curios de o chestie... din mufa ptr boxe pleaca fire de pe fiecare "papuc" din mufa...10 fire(5 perechi,nu?)... unde se duc restul de fire din acea mufa?? sau raman "spanzurate" pe traseu?
Posted 03.01.2005 @ 23:56
Nu sunt 10 fire la mufa de dif. ci doar 8. Adica cate doua fire pt. fiecare dif.
Si eu am avut aceeiasi problema la mine si s-a rezolvat cum a spus si DRUJBA. Nu este foarte complicat dar este migalos.
Posted 13.01.2010 @ 21:15
Posted 14.01.2010 @ 10:28
Edited by kelu, 14.01.2010 @ 10:29.
Posted 17.01.2010 @ 13:02
Posted 18.01.2010 @ 00:53
Posted 18.01.2010 @ 08:55
Si eu am demontat fata de usa pentru montare boxe spate. Se declipseaza manerul cu ajutorul a doua surubelnite, se desfac suruburile din interiorul manerului si cele doua suruburi din partea de jos a fetei de usa(cele in stea). Eu am geamuri electrice deci nu a trebuit sa desfac si manerul de geam. Apoi se trage scurt si dintr-o data de fata de usa inspre exterior si gata... a iesit. Se desface cablul de la usa si se scoate mufa de la geamuri electrice apoi se poate lua jos panoul. Apoi am tras cabluri pentru boxe prin stalpul usii unde a trebuit sa scot plasticul cu ajutorul a doua surubelnite. Se baga surubelnita usor intre cheder si plastic in partea de sus si apoi cobori treptat spre partea de jos pana iese. Plasticurile de pe praguri se trag putin in sus si se declipseaza(eu nu le-am scos de tot). Prin locasul casetofonului am introdus un cablu de cupru de 1.5 izolat inspre stanga sau dreapta pana a iesit jos la pedale iar acolo am prins firul de boxe cu banda de izolat de cablu si l-am tras in cutia casetofonului. La casetofon am cumparat o priza care e ca un prelungitor iar firele de pe exteriorul mufei doua si doua sunt pentru boxele din spate. Eu le-am scos fortat din mufa si le-am legat la firele de boxe. A mai trebuit sa trag un fir pentru twetere care le am pe partea de sus a fetei de usa langa manerul care deschide usa pe care le-am legat in paralel cu boxa din usa. O problema a fost faptul ca nu am avut holsuruburile de prindere a boxelor originale cu distantier cumparate de pe forum(gaurile din usa sunt destul de mari) si am dat alte gauri cu burghiu de 3 si am pus autofiletante. Cablu necesar minim 3.5 metri pentru o parte.
Cu putina rabdare si mai multa indemanare o sa reusiti ! Cu siguranta exista si alte metode dar eu asa am facut ! Daca va pot fi de folos cu un sfat cereti-l !
Edited by moldovan, 18.01.2010 @ 10:14.
Posted 18.01.2010 @ 09:08
Ceea ce vroiam sa spun este sa prindeti bine cablurile sa nu joace nimic, folositi coliere banda dubluadeziva burete. Asta daca nu va plac greierasii
Multumesc!
Edited by puricele, 18.01.2010 @ 09:13.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users