[quote name='Komissar' date='Aug 6 2007, 09:00 PM' post='488991']
Deci....
Mi-am dat seama ca "mesterii" sunt o cauza pierduta...
(fie nici nu vroiau sa auda de o treaba de genu asta, fie "sa le aduc masina" , si dup-aia , desigur - "nu se stie cand e gata"- si cireasa de pe tort ar fi pretul, - "ne intelegem noi", cu mentiunea ca acest "ne intelegem noi" era al naibii de pagubos pt. mine, aparent ).
Asa ca am hotarat ca trebuie sa fac eu reparatiile la partea de tinichigerie - ( a propos:
http://mykdf.carbonmade.com/ 
)
Am strans ceva bani pt. un aparat de sudura in argon tip MIG/MAG. ( cam 10 mil - sunt 1-2 optiuni noi din magazin, si cateva s/h )
Ce trebuie sa stiu la astfel de aparate?
Dupa ce sa ma uit cand cumpar ? ( specificatii si caracteristici tehnice cat mai "avantajoase" pt. mine... ) - mai ales cand ma duc sa vanez un s/h .
Multumesc anticipat.

Ptr k sunt in domeniu, iata cateva sfaturi si idei dupa care sa te ghidezi.
Ref la aparatul de sudura Mig/Mag, gama este dezolvtata pe piata.
Noi vindem Einhell....iar la cap. aparate de sudura imi recomand cu toata increderea. Sunt facute in Italia si au de la 130 la 150 la 170 A curent sudura, cu 4 sau mai multe reglaje de amperaj. Le poti gasi in Metro, praktiker, Hornbach sau la distribuitorii autorizati.
Pe piata mai sunt o multime de alti producatori mari (Esab de ex...)
Sarma de sudura folosita este de 0.6, 0.8 si 1mm din diferite aliaje (depinde ce vrei sa sudezi).
La 1000lei noi gasesti cel mai mic aparat de 130A dar cred suficient ptr nevoile tale (insa Tu treb sa stii cel mai bine ce si cat de mult sudezi zilnic).
Gazul de sudura il poti lua tot de la noi (buteliile sunt mici) sau de la Linde(care si inchiriaza) si mag Canguru (Magazin Canguru' ADRESA: str Stirbei Voda, nr 107, bloc 24C, parter CONTACT: Telefon: 021.637.00.83 031.404.01.37 Fax: 021.637.00.83 ...
www.aparatesudura.ro/magazine.
Treb sa ma stii ca functie de calitatea gazului de protectie iti este f bine sau mai slaba sudura care oricum treb sa fie facuta in mediu protector (baia de material treb protejata permanent de contactul cu atmosfera evitand astfel oxidarile care pot duce la defecte de sudura).
Daca mai ai nev de sfaturi....sunt prezent ! Succes !